18.3.2013

Soul Kitchen (2009)

Hesarissa tämä saksalainen komedia oli nostettu omaksi pikkujutukseen esityspäivänään tässä pari viikkoa sitten. Laitoin sitten nauhalle ja katselin nyt kun piti saada tilaa muille elokuville. En oikeastaan luota ollenkaan hesarin kriitikoihin yhtä lukuunottamatta. Silti annoin mahdollisuuden, ei olisi pitänyt.

Saksalainen komedia on todettu jo ennenkin käsittämättömäksi. Ei naurattanut taaskaan. Vitsit jotka aiheuttivat myötähäpeää olivat erittäin ennaltaarvattavia, niinkuin koko elokuva muutenkin. Kuvauskin onnistui muutaman kerran ärsyttämään, mikä on aika harvinaista. Laajakulman käyttö oli välillä aika tökeröä.

Ei kai tästä nyt sen enempää.

1 kommentti:

  1. Akin oli muuten Sodankylässä 2007 (?). "Suoraan seinään" ja "Taivaan reunalla" ovat hyviä rainoja, mutta tämän olen jättänyt välistä (= digiboksin uumenissa). MInäkään en ymmärrä saksalaisia komedioita. Katsoin joskus saksalaisyleisön kanssa Doris Dörrien "Die Friseusen" ja ne hihitti aivan omituisissa paikoissa. Elokuvassa oli mm. niin lihava nainen, että sillä teki vaikeuksia nousta sängystä, jolloin koko sali repesi armottomaan naurukohtaukseen.

    VastaaPoista