27.5.2013

Rakastunut Shakespeare (1998)

No tuliko tässä nyt vastaan leffa, josta ei löydä mitään valitettavaa... Rakastunut Shakespeare on kerrassaan kunnolla tehty historiallinen romanttinen ...komedia(?) Aikanaan elokuva keräsi jopa 7 Oscaria ja päälle vielä 6 ehdokkuutta. Taisi olla huono elokuvavuosi, ei tämä nyt sentään niin hyvä ollut. Mutta kyllä kaikki osa-alueet ovat kohdallaan.

Muistan, kuinka nuorena elokuva-arvostelijana ihastelin Gwyneth Paltrown *krhm* roolisuorituksia. Nyt tuntuu, että noiden suoritusten paljastaminen ei oikein sovi kokonaisuuteen. Mutta en valita. Joseph Fiennesin esittämä Shakespeare on sopivan naisellinen pussailemaan viiksekkääksi naamioitunutta Paltrowta. Muutenkin elokuva vilisee brittiläisistä komediasarjoista tuttuja kasvoja, mikä antaa elokuvalle passelin koomisen pohjavireen. Judi Denchin suorasukainen kungingatarrooli lienee kaikkien aikojen lyhin Oscarin arvoinen suoritus.

Lavastus ja puvustus ovat taattua laatua. Tarinan käsikirjoitus on oivaltavan Shakespearelainen. Kuvaus ja valaistus on nättiä. Kuten myös Paltrow.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti