1.4.2013

Looper (2012)

Aikamatkustuksen problematiikan ympärille kasattu toiminnallinen trilleri. Tieteellisessä mielessä tämä on kyllä vähintäänkin reikäinen kuin sveitsinjuusto, mutta taiteellisesti tästä löytyy yllättäen jopa ansioita.

Pitääpä nyt taas aloittaa piippauksella. Hieman ottaa hermoon nuo trendikkäät valonlähteistä sikiävät siniset poikkiviivat. Digitaaliajan linssivälkettä ovat ne, mutta onko niitä pakko vielä erityisesti korostaa ja efekteillä tuottaa lisää?

Mutta sitten jotain hyvääkin. Tämähän mokoma viihdytti ja oli oikein mukava katsoa. Ilmeisesti nykyään osataan tehdä myös ihan hyviäkin toimintaelokuvia, eikä Filmtownissa käyminen olekaan aivan joka kerta täysin turhaa. Leffan tahti on mukavan dynaaminen, antaen myös meille geriatrikoille riittävästi aikaa sisäistää tapahtumia. Vauhtia piisaa silloin kun sille on tarvetta.

Näyttelijät hoitavat hommansa. Brucella alkaa olla jo kokemusta aikamatkailusta, eikä Kolmas Kivi Auringosta -nörtti Joseph ainakaan laske tasoa. Emilyn muistan aiemmin lähinnä jostain ylinäytellyistä sivurooleista, mutta nyt kyllä neitirouva posauttaa roolisuorituksellaan itsensä tolokun näyttelijöiden kastiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti